15 C
Tuzla
02.06.2023.

/FOTO/ Obrušio se strop u MSŠ Tuzla, nadležni brzo reagovali, iz predostrožnosti nastava sada online

U Mješovitoj srednjoj školi Tuzla u ponedjeljak između 15 i 16 sati došlo je do obrušavanja stropa u jednoj od učionica, zbog čega se od jučer nastava u ovoj, te Hemijskoj školi, odvija online.

”U školi nije bilo učenika ni profesora, tako da na sreću niko nije povrijeđen. Prešli smo na online model nastave iz predostrožnosti, dok se ne obave ispitivanja na ostalim stropovima. Kontaktirali smo Građevinski institut i trebali bi već danas doći da izvrše plan radova, odnosno ispitivanje na cjelokupnom objektu. Ako bude sve uredu, ukoliko ispitivanja pokažu da nema razloga za brigu što se tiče sigurnosti učenika i profesora, vraćamo se na klasični model nastave”, potvrdio je za RTV Slon direktor Mješovite srednje škole Tuzla Alis Begić.

Napominje da su jučer imali sastanak sa resornim kantonalnim ministrom, gdje je obećana podrška za radove na ispitivanju, ali i sanaciji.

”Brzo smo reagovali i mi u školi, ali i nadležni. JKP ”Komunalac” nam je ustupilo veliki kontejner, te smo izbacili materijal koji se obrušio i očistili učionicu. Ne znamo koliko će trajati ispitivanja, ali se nadamo da će biti brzo i da će sve biti uredno”, navodi Begić.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!