-1 C
Tuzla
08.12.2023.

/FOTO/ PDA krenula stopama SDA i SD-a BiH: Politički različiti, ali u kršenju naredbi isti

Da političari i svekolika bh. vlast nije moralna vertikala već odavno je jasno, no korak dalje otišli su čim je počela predizborna kampanja i to sa ugrožavanjem javnog zdravlja što sa sobom nosi i krivičnu odgovornost. Pokazali i dokazali da im interes građana nije bitan, interes građana koji njima plaćaju vijećničke, načelničke, poslaničke ili ministarske plaće. Jer, čini se da naredbe kriznog štaba za njih ne važe.

Pa su tako članovi Stranke demokratske akcije (SDA) održali predizborne skupove u Srebreniku i Gradačcu, a Socijaldemokrate BH (SD BiH) u Gradačcu, na kojima je bilo nekoliko stotina simpatizera, o čemu smo već izvještavali.

Isto nastavljaju i članovi Pokreta demokratske akcije (PDA) u Banovićima, gdje skoro na svakom skupu krše mjere nadležnih organa. Samo na skupu PDA u MZ Stražbenica u Banovićima bilo je više od 100 ljudi, koliko je dozvoljeno i većinom bez maski i distance, što je suprotno odredbama kriznih štabova. Tako je i u Tulovićima, Aljkovićima…Do kraja preduzborne kampanje, i pored preporuka Kriznog štaba FBiH PDA planira održati još 12 skupova.

Vezane vijesti

TUZLA