20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

/FOTO/ Pogledajte kako će izgledati impozantan turistički kompleks na Majevici

Grad Srebrenik zaista ima čime da se pohvali, od autentičnih objekata poput kule na Starom gradu do prirodnih ljepota od kojih zastaje dah. Planina Majevica pruža osjećaj ispunjenosti i lakoće življenja i priča najljepše životne priče.

Uskoro će ovaj turistički biser biti bogatiji za još jedan impozantan objekat. Naime, Turistička zajednica grada Srebrenik zajedno sa upravom Grada Srebrenik u proteklih nekoliko mjeseci započela je sa izgradnjom sportsko rekreativnog centra na Majevici. Zapušteni prostor nekadašnjih vojnih objekata na Okresanici zamišljen je kao centralna tačka, poveznica svih turističkih mikro lokacija na prostoru planine Majevice.

“Srebrenik je pionir kada je u pitanju osnivanje gradske turističke zajednice na području TK. Odmah po osnivanju Turističke zajednice krenulo se sa konkretnim planovima i projektima kako bismo na najbolji način iskoristili veoma bogate prirodne resurse Srebrenika. Ovih dana počela je druga faza radova na projektu sportsko-rekreativnog kompleksa. Uz sve ostalo vrijedno posjete, od naše kule Gradine, planinarskog doma, etno bašte Bešić, pješačkih i biciklističkih staza… izgradnjom ovoga centra zaokružićemo turističku ponudu planine Majevice i Srebrenik pozicionirati kao nezaobilaznu turističku destinaciju”, kaže gradonačelnik Srebrenika dr. Nihad Omerović.

U Turističkoj zajednici grada Srebrenik prepoznali su Majevicu kao izuzetno vrijednu turističku destinaciju. Od grada su na raspolaganje dobili zemljište na Majevici na kojem je planirana izgradnja Sportsko rekreativnog centra.

”Ovo je bila jedna ogromna deponija smeća koju smo očistili i krenuli u urbanizaciju prostora. Prvo smo riješili obilaznicu, zatim izgradnju kanalizacije, električnu energiju, rasvjetu i sad pristupamo izgradnji objekata. Pri kraju je igraonica za djecu, već su urađeni ivičnjaci, kružni tok a uz objekte na redu je i hortikultura. Čekamo jesen i malo kiše kako bi mogli pristupiti sadnji bilja i drvoreda koje smo planirali”, ističe Mato Jurić, predsjednik Turističke zajednice grada Srebrenik.

Sve pomenuto trebalo bi Srebreniku dati epitet prepoznatljive i nezaobilazne turističke destinacije ne samo na području TK nego i cijele BiH ali i šire. Iz Turističke zajednice i Gradske uprave poručuju da su spremni učiniti puno više po pitanju ulaganja, podrške i razvoja turizma i privlačenja domaćih i stranih turista u Srebrenik.

Vezane vijesti

TUZLA