/FOTO/ RMU Banovići organizovao ispraćaj penzionisanih radnika u ovoj godini

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rudnik mrkog uglja Banovići danas je organizovao svečani ispraćaj penzionera. Njih 73-oje je u ovoj godini otišlo u zasluženu penziju, a ovom prilikom uručeni su im prigodni pokloni.

Redžo Tabaković svoju penziju zaradio je u jami Omazići banovićkog rudnika. Počeo je raditi daleke 1987. i uz benficirani radni staž, u penziju otišao u ovoj godini. Kaže bilo je i teških momenata, ali u sjećanju ostaju samo ona lijepa.

Prisjeća se Redžo da mu je na početku bilo vrlo teško. Tijesno, mrak, tjeskoba, ne znaš gdje si, to su riječi kojima opisuje prve dane svog rada. No, kasnije, s lakoćom i radošću odlazio je u jamu, gdje su ispričane zanimljive priče.

Zajedno sa još 72-oje kolega, Redžo je ovog dana ispraćen u penziju. Ovo je tradicionalna svečanost za one koji su u ovoj godini stekli uslove za penzionisanje. Dodijeljena su im priznanja odnosno uručeni simbolični pokloni.

Iz Uprave Rudnika ističu da će i budućnosti biti tu za svoje radnike, one koji trenutno rade, ali i penzionisane.

Na ovaj način je Rudnik zahvalio onima koji su zajedno sa kolegama postavili stubove razvoja ovog preduzeća za buduće generacije. Svečanost ispraćaja penzionisanih radnika protekla je veselo uz ručak i muziku. Cilj je kažu, uz veselje dočekati Dan rudara.