/FOTO/ Tuzlanski novinari i medijski radnici na jednom mjestu: Održano tradicionalno “novinarsko druženje”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Više od 100 novinara i medijskih radnika iz Tuzle u subotu navečer okupilo se u Restoranu Panonski lovac na svom, sada već, tradicionalnom druženju.

– Ovo je jedna od rijetkih prilika u kojoj mogu opušteno uživati u društvu svojih kolega. Većina nas se sreće u poslu skoro svakodnevno, no ima i onih koje ne viđamo tako često i upravo ovakvi trenuci nas ponovo povežu, opuste i bar na trenutak zaboravimo na posao i sav stres koji on sa sobom donosi. Tu smo svi jednaki bez obzira za koji medij radimo, koju funkciju obavljamo, da li smo iskusni novinari, urednici, kamermani, montažeri ili tek pripravnici. Zaista se svake godine veselim ovom druženju jer znam da je dobra atmosfera zagarantovana – rekla nam je Emina Hodžić Husejnović, urednica programa RTV Slon.

Blizu stotinu sadašnjih i bivših uposlenika iz skoro svih tuzlanskih medija i dopisništava, svih generacija, uz muziku, pjesmu, igru i dobro raspoloženje se družilo do duboko u noć, uz dogovor da će se ponovo istim povodom sresti početkom naredne godine.

-Lijepo je vidjeti kolegice i kolege u potpuno drugačijim okolnostima i atmosferi od svakodnevne. Posao kojim se bavimo je prilično brz i pun neizvjesnosti, tako da rijetko kad stignemo razgovarati i družiti se. Upravo ovakva druženja su osvježenje za sve nas. Prilika da neke stvari nadoknadimo, bez žurbe. U našoj redakciji smo saglasni, vidimo se istim povodom I naredne godine – istakao je Emir Altumbabić, novinar RTVTK.

Dio lijepog druženja je bila i prigodna nagradna igra priređena za pripadnice ženskog spola, a koja je realizovana uz pomoć brojnih sponzora.

Svoj doprinos u organizaciji ovog događaja je dala i Turistička zajednica grada Tuzla.

Sličan događaj za svoje uposlenike već 13 godina organizuje i menadžment RTV Slon.  Naime, naša medijska kuća nakon novogodišnjih praznika, kada se svi utisci “slegnu”, za kolektiv organizuje svoju “Medijsku Novu godinu”.

“Medijska Nova godina” RTV Slon, za cilj ima opuštanje i druženje nakon napornih radnih dana koje svi imamo prije novoodišnjih praznika, ali i proglašenje radnika ili radnice godine.

Tako je bilo i ove godine, polovinom januara. Svi uposlenici naše medijske kuće okupili su se na jednom mjestu, te tako uz dobru muziku i dobro društvo proslavili i “svoju” Novu godinu ali i sve uspješne dane iz protekle godine.