/FOTO/ U Bingo City Centru danas otvorena prva punionica za električne automobile u TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kompanija Bingo svoje poslovanje bazira na principu društvene odgovornosti i posebnu pažnju pridaje zaštiti okoliša i energetske efikasnosti. Upravo takva je i Mikrokreditna organizacija Partner, koja je u saradnji s Bingom posjetiteljima tuzlanskog Bingo city centra omogućila besplatno punjenje električnih automobila. Riječ je o prvoj punionici za električne automobile instaliranoj u Tuzli i jedinoj u Tuzlanskom kantonu.

„Ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice u BCC-u, Bingo pokazuje da svoje poslove usmjerava na podizanje ekološke svijesti, ali svakako i boljih uvjeta za život u lokalnoj zajednici. Pored ove pozicije, Bingo će obezbjediti pozicije i u Mostaru i u Prijedoru“, kazala je Lidija Tomić, direktorica Bingo city centra.

Bingo je ustupio svoj parking prostor za punionicu vozila na električni pogon, te osigurala besplatno punjenje električnih vozila za sve posjetitelje Bingo city centra, ali i za sve građane.

„Punionica koju smo danas otvorili vrijedna je 40.000 KM, istovremeno može osigurati punjenje dva vozila na električni pogon i spada u tzv. brze punionice, jer se automobil može napuniti u prosjeku za 30 minuta“, pojašnjava Selma Jahić, direktorica sektora za podršku MKF „Partner“.

Među top tri najveća zagađivača zraka u BiH upravo su automobili, a čak tri grada u Tuzlanskom kantonu među najzagađenijim u evropi, zbog čega je cilj  kompanije Bingo i MKF Partner da čineći dostupnim građanima najnovije tehnologije i obnovljive izvore energije daju bar mali doprinos očuvanju čovjekove okoline.  Istovremeno iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, poručuju da će od 31. decembra ove godine bit ukinute carine na uvoz električnih automobila u Bosnu i Hercegovinu, čime bi se stvorio bolji ambijent za razvoj ove vrste automobilske industrije.