15.5 C
Tuzla
03.10.2022.

/FOTO/ U Čeliću otvoren moderni poslovno-prodajni centar BH Telecoma

 

 Sada već davne 1993. godine, 5. septembra grupa inženjera ostvarila je satelitsku vezu do Berna iz tada opkoljenog Sarajeva i time je prestala telekomunikacijska blokada Bosne i Hercegovine u kojoj se tih godina nalazila. Tog datuma Međunarodna zajednica dodijelila je BiH međunarodni pozivni broj 387 čime se još dokazala nezavisnost BiH i tada je osnovan vodeći bosanskohercegovački operater, BH Telecom. Zbog ratnih dejstava uništena je brojna telekomunikacijska infrastruktura, te je bilo potrebno povezati sve dijelove BiH.

 ”Od toga datuma do danas, BH Telecom je puno radio na sanaciji uništene infrastrukture i na izgradnji nove infrastrukture na cijelom prostoru BiH i danas je posto lider u pružanju telekomunikacijskih usluga na prostoru BiH”. – rekao je Sadik Džidić, direktor Direkcije Tuzla BH Telecoma.

 Povezivanje svih dijelova BiH, pružanje jednakih usluga svim korisnicima, te njihovo zadovoljstvo bio je i ostao glavni zadatak ove bh kompanije. To dokazuju  i otvaranjem 14. Telecom centra na području Direkcije Tuzla i to u Čeliću.

 “Želimo da se približimo našim korisnicima, da njihovo zadovoljstvo pri kupovini naših usluga bude na što većem nivou”.- dodao je Džidić.

 Do sada korisnici sa područja općine Čelić nisu imali adekvatan pristup uslugama koje BH Telecom nudi, te se ukazala potreba za otvaranjem ovog Telecom centra.

 ”Sa ovim današnjim otvaranjem, građani općine Čelić će imati pristupačnije usluge i svi će evo moći doći i prihvatiti usluge BH Telecoma”. izjavio je Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić

U novootvorenom prodajnom prostoru, građanima Čelića, Lopara i okolnih naseljenih mjesta sa područja Majevice i Posavine bit će dostupne brojne usluge i servisi BH Telecoma.

U septembru, kada BH Telecom proslavlja godišnjicu osnivanja, bude upriličeno otvaranje nekoliko poslovno-prodajnih prostora BH Telecoma. Nakon Čelića, moderni Telecom centar dobit će još pet bh. gradova.

”Sljedeće prodajno mjesto koje otvaramo jeste u Visokom, poslije toga u Bihaću, Gornjem Vakufu, Jelahu, i u direkciji Sarajevo u naselju Dobrinja”.  –dodao je Emir Višća, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku BH Telecoma.

BH Telecom godinama ulaže u tradicionalne kanale prodaje, a pored toga odnedavno ulažu i u digitalne kanale prodaje.

 ”Mi smo 2021. godine otvorili prodajni web shop koji danas ima jako dobre rezultate, a korisnici iz svog doma mogu da kupe aktiviraju osnovnu i dodatnu uslugu i da kupe uređaje iz asemblirane i komisione prodaje”. zaključio je Višća.

Na području Direkcije Tuzla BH Telecoma, u proteklim godinama otvorena su tri Telecom centra u Tuzli, te po jedan prodajni centar u Gradačcu, Živinicama, Srebreniku, Gračanici, Banovićima, Kalesiji, Lukavcu, Orašju, Kladnju i Teočaku. Pored glavnog cilja, a to je zadovoljni korisnik, bitno je naglasiti da, BH Telecom kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano daje podršku brojnim pozitivnim pričama, naročito istaknutim bh. sportistima, kao najboljim ambasadorima naše zemlje u svijetu.

 

POSLJEDNJE DODANO