/FOTO/ U Gračanici za dvije godine otvoreno šest dječijih igrališta, do kraja godine još šest

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U nastojanjima da riješi problem nedostatka dječijih igrališta na području grada, Gradska uprava Gračanica je pokrenula aktivnosti na njihovoj izgradnji i obnovi u proteklom periodu, a samo u posljednje dvije godine otvoreno je šest novih dječijih igrališta.

Gradska uprava je finansirala/sufinansirala igrališta na Lukama, na izletištu Vis, u Donjoj Orahovici, u naselju Malta, MZ Rašljeva i dječije igralište u sklopu prostora NVO ”Umjetnički obrazovni centar”.

Kroz ove aktivnosti dječija igrališta na Lukama, Malti i Donjoj Orahovici su potpuno opremljena mobilijarom, zaštitnom podlogom i ogradom.

Na veliku radost mještana i turista izletište Vis je takođe obogaćeno dječijim igralištem, dok se igralište za najmlađe u MZ Rašljeva nalazi u školskom dvorištu.

Uz potpunu rekonstrukciju dječijeg igrališta u Gradskom parku, koja je u toku, planirana je izgradnja još pet novih dječijih igrališta.

Gradonačelnik Nusret Helić je istakao da Gradska uprava ima u planu da do kraja naredne godine budu izgrađena igrališta i za mjesne zajednice koje nemaju ista.

Po završetku igrališta u gradu kreće se sa izgradnjom i postavljanjem mobilijara na izletištu Brezik, a potom u mjesnoj zajednici Pribava.

Iako je u Gračanici evidentan problem nedostatka prostora za izgradnju dječijih igrališta, Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom će nastaviti sa ovakvim aktivnostima, kako bi mališani imali što više prostora za igru i zabavu.

Cilj je najmlađim sugrađanima obezbijediti kvalitetno i sigurno korištenje slobodnog vremena.