22.8 C
Tuzla
02.10.2023.

/FOTO/ Udruženim snagama do ljepšeg parka

Na području Poljica u Lukavcu u toku je realizacija II Faze projekta “Nacionalni park sjećanja, ponosa i ljudskih vrijednosti BiH, gdje građani udruženim snagama učestvuju u uređenju parka.

Od ranih jutarnjih sati projektni timovi “Nacionalni park PSV” Poljice i projektni tim Nermina Mustajbašića radili su na čišćenju terena, postavci novih sadržaja (nove klupe, stol za stoni tenis, dodatna rasvjeta, novi tobogan, zatvoreni kamin za logorsku vatru u upotrebi će biti od četvrtka…) i sanaciji starih.

”Nastavljamo sa daljnjim radom, realizacijom plana II Faze uz dodatnu zaštitu svih postojećih elemenata (betoniranje, varenje, postavka kvalitetnijih kamera – stara je “zakazala” u lošem momentu). U narednim danima na ovom dijelu biće postavljen i kontejner uz redovno planirani odvoz smeća. Naše mještane te sve posjetioce još jednom molimo za odgovorniji pristup i odnos prema svemu što se trenutno nalazi na ovom prostoru te dodatan doprinos u očuvanju i konkretnoj podršci u narednim “Fazama” koje će zahtijevati i veća finansijska ulaganja”, navode organizatori ove akcije.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO