/FOTO+VIDEO/ Snijeg koji pada u Tuzli tek je uvertira u “bijeli vikend” pred nama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Snijeg koji je tokom noći zabijelio veći dio Bosne, a samim tim i Tuzlu, jutros je već počeo praviti probleme. Duge saobraćajne kolone i gužve na ulicama grada znak su da vozači voze mokrim i mjestimično klizavim cestama. Iako su zimske službe na terenu, ugaženog snijega još uvijek ima.

Zato se vozače upozorava da na cestu ne izlaze bez zakonski obavezne zimske opreme, dok se na pječake apeluje da vode računa o svom kretanju i mjestima na kojima prelaze ulicu.

“Cestu prelazite na za to označenim mjestima!” – poručuju iz policije.

Snijeg je tokom noći padao i nema namjeru prestati, barem ako je vjerovati prognozama meteorologa koji napominju kako je ovo tek uvertira u nove padavine kojih će najviše biti u Tuzlanskom kantonu i Tuzli.

Kako je RTV Slon još jučer najavila, snijeg će intenzivnije padati od petka, ali i tokom cijelog vikenda.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac -5, Livno -4, Bihać, Bugojno, Jajce, Sarajevo i Tuzla -3, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Zenica -2, Bijeljina, Doboj i Zvornik -1, Grude, Široki Brijeg i Stolac 0, Brčko 1, Trebinje 2, Mostar 5 i Neum 6 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog, ponegdje umjerenog intenziteta.