Fudbaleri Slobode odbili otputovati na utakmicu, traže isplatu plata

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fudbaleri Slobode nisu otputovati u Hrvatsku gdje su imali zakazanu prijateljsku utakmicu sa Cibalijom. Sastanci i razgovori unutar kluba uveliko traju, a sa igračima su razgovarali i rukovodioci kluba. Igrači naime traže isplatu plata, dok je fudbalere Slobode podržao Sindikat PFBiH u čijem je saopćenju, između ostalog navedeno: ”Naša organizacija zaštiti će s pravnog aspekta fudbalere Slobode, pored već sada nekoliko otvorenih slučajeva protiv ovog kluba zbog ne plaćanja prispjelih ugovornih obaveza”. 

S druge strane, kako smo jučer saznali, na sastanku Uprave i Skupštine FK Sloboda odlučeno je da će od ponedjeljka igrači FK Sloboda početi dobijati plate i naknade za smještaj i hranu. Predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević istakao je da će isplata teći spram priliva sredstava a očekuju da će to biti od ponedjeljka. “Na račun trebaju leći uplate i naspram priliva sredstava mi ćemo igrače isplaćivati, da li će dobiti svi odjednom, ili jedan po jedan ne mogu reći.”

Ipak, bez obzira na jučerašnje obećanje igrači Slobode ostali su čvrsti i jedinstveni u svom stavu: traže ono što su svojim igrama i zaradili.