Fudbaleri Slobode prozivkom započeli pripreme za predstojeću polusezonu /FOTO/

Fudbaleri Slobode prozivkom započeli pripreme za predstojeću polusezonu /FOTO/

Foto: Jahić i Tandir pojačali ekipu sa Tušnja

Dvedeset i devet igrača među kojima i osam juniora, odazvalo se Vladi Jagodiću, strategu Fudbalskog kluba Sloboda. Među igračima koji su se danas pojavili na Tušnju su i dva nova pojačanja koja će u nastavku prvenstva nastupati u Crveno – crnom dresu.

Aziru Muminoviću, Filipu Eriću, Ameru Ordagiću, Mladenu Veselinoviću, Darku Todoroviću, Sulejmanu Krpiću, Ivanu Kostiću, Samiru Merziću, Samiru Efendiću, Harisu Mehmedagiću, Nemanji Stjepanoviću, Ademinu Hadžić, Asimu Zecu, Aleksandru Subiću, Ivanu Fatiću, Aleksandru Lazevskom, Edisu Smajići i Urošu Đukiću na današnjoj prozivci pridružilo se i osam juniora a riječ je o Čizmiću, Beganoviću, Muratoviću, Hodžiću, Hajdareviću i Omeroviću.

Pored već standardnih imena, na prozivci su se pojavili i Adnan Jahić povratnik na Tušanj, ali i dvadesetjednogodišnji napadač Ismar Tandir kojima je strateg Slobode ukazao povjerenje u predstojećim susretima.

“Tačno je da je Adnan Jahić igrač koji je odigrao preko 200, 250 utakmica za Slobodu i bio kapiten ekipe. Ismar je vama možda nepoznat, ali meni veoma poznat. Ja u Ismaru vidim u narednom periodu, biću Slobodan reći i novog Milana Đurića, jer znam da kada sam našao Milana Đurića, a gabariti su tu negdje, onda su neke naše sarajevske kolege rekle: Gdje ga nađe?Možda će sada pitanje biti gdje nađe i ovoga, ali to će vrlo brzo biti pokazano na terenu, tako da imam puno povjerenje u njih,” kazao je Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda.

Ni Jahić, ni Tandir nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo početkom nove saradnje sa klubom sa Tušnja.

“Malo su me emocije preplavile, što sam danas dio ovog kluba, mog kluba! Neću ništa više govoriti, samo želim da se zahvali šefu stručnog štaba, njegovom timu i cijelom upravnom odboru što sam dio ove Slobode i ove svlačionice,” Adnan Jahić, veznjak FK Sloboda Tuzla.

“Ipak je meni čast doći ovdje u Slobodu Tuzla i da igram za Slobodu. Ja sam igrao za U19 i U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine i ipak mi je drago da sam se vratio u svoju državu i da igram za Slobodu,” istakao je Ismar Tandir, napadač FK Sloboda.

Nakon što obave sve neophodne pripreme, Crveno – crni sa Tušnja prvi trening odradit će 14.januara na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, a sedam dana kasnije otputovat će u Međugorje gdje će se odigrati i dvije kontrolne utakmice. U okviru treće faze priprema fudbaleri Slobode pripreme će nastaviti u Istri ili Antaliji, gdje će odigrati još tri kontrolna susreta. U planu stručnog štaba je da do početka proljetnog dijela takmičenja odradi 48 treninga i sedam kontrolnih utakmica, kako bi se što bolje pripremili za predstojeće susrete u kojima namjeravaju ostavriti maksimalan broj bodova koji će ih odvesti na evropsku nogometnu scenu.