Fudbaleri Slobode u petak u Gabeli igraju posljednju ovogodišnju utakmicu

Fudbaleri Slobode u petak u Gabeli igraju posljednju ovogodišnju utakmicu

Autor: -

Posljednju utakmicu u jesenjem dijelu takmičenja u okviru 18. kola fudbalske BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda će odigrati sutra protiv ekipe GOŠK-a.

Utakmica se igra u Gabeli a početak meča je u 13:00 sati.

Fudbaleri Slobode su u posljednjem susretu na Tušnju u jesenjem dijelu prvenstva u ponedjeljak, u utakmici protiv Čelika, u potpunosti opravdali ulogu favorita savladavši zenički klub rezultatom 3:0.  Pod imperativom pobjede danas su ”Crveni – crni” otputovali na gostujući susret protiv ekipe GOŠK-a, koji će igrati u petak, 8. decembra, čime će zapravo i početi 18. kolo fudbalske BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, ujedno i posljednje prije zimske pauze. Šef stručnog štaba FK Sloboda Slavko Petrović, optimističan je pred sutrašnji meč.

– Pa vidite, ova situacija u potpunosti treba da ponese ekipu. Ipak smo kući odigrali dvije utakmice kući sa dva direktna konkurenta. Sedam golova je moja ekipa postigla, a naša mreža je ostala netaknuta.  Također, prošli smo dalje i u jednoj teškoj utakmici u Kupu, bez primljenog gola, tako da ja mislim da to treba ekipu dodatno da motiviše, rekao nam je između ostalog Petrović pred sutrašnju utakmicu.

Primarni cilj ekipe Slobode je i u petak upisati tri nova boda, kako bi mirnije otišli na zimsku pauzu. Slavko Petrović će u sutrašnjem susretu moći računati na sve standardne prvotimce, budući da nema kažnjenih, niti povrijeđenih igrača, a kojih jedanaest će istrčati na teren bit će poznato neposredno pred početak utakmice.

– Mi ćemo u Gabeli sigurno krenuti u osvajanje nova tri boda, jer nemamo šta špekulisati po tom pitanju. Sa nova tri boda, mi bi napravili jedan ogroman iskorak i na miru otišli na zimske pripreme za drugi dio prvenstva, jasan je šef stručnog štaba FK Sloboda.

Tuzlanski tim trenutno na tabeli zauzima deveto mjesto sa 16, dok je GOŠK deseti sa 14 osvojenih bodova.