Fudbaleri Tuzla Cityja danas gostuju ekipi Zrinjskog

Foto: Arhiva
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Danas od 16 sati u Mostaru gostuju fudbaleri Tuzla Cityja, koji će u goste ekipi Zrinjskog.

Plavi su uspjeli da se vrate na pobjednički kolosijek trijumfom nad Mladosti od 1:0. Prekinut je negativan niz od dva uzastopna poraza od Radnika i Borca, pa se tokom sedmice lakše disalo u plavoj svlačionici.

Ono što donekle zabrinjava trenera Baljića jeste odsustvo kapitena Efendića koji je zaradio isključenje u Banja Luci, pa će osim Mladosti propustiti i Zrinjski. Kada se tome doda da u rosteru nema ni Morrisa koji je operisao meniskus, onda se može kazati kako su Tuzlaci oslabljeni.

Međutim, Kojić i Terzić su u stoperskom paru odigrali većinu utakmica a Nukić je na desnom beku bio junak meča protiv Mladosti,  pa se može kazati kako stručni štab ima kvalitetna rješenja.

S druge strane Tuzlake će dočekati pomalo uzdrmani Zrinjski, koji je doživio neplaniran poraz u Ugljeviku od Zvijezde 09. Ceh je platio sada već bivši trener Hari Vukas pa se postavlja pitanje mogu li se Plemići oporaviti od ovog šoka.

Evidentno je da su u krizi, u to nema sumnje. Pogled na tabelu to jasno govori, pa će izabranici Elvira Baljića pokušati da iskoristi ovu jednu krizu Plemića. Hoće li u tome uspjeti, saznat ćemo danas nešto prije 18 sati.