28 C
Tuzla
27.05.2022.

14. kolo Premijer lige BiH – Fudbaleri Tuzla Cityja na Tušnju dočekuju Sarajevo

Fudbaleri Tuzla Cityja u 14. kolu Premijer lige BiH na Tušnju će dočekati trenutnog lidera na tabeli, ekipu Sarajeva. U posljednja tri kola Tuzlaci nisu imali poraz, ostvarili su dvije pobjede i remi, što je dobar preduslov za predstojeći meč sa Sarajevom. Ipak, u ovu utakmicu ulaze oslabljeni za nekoliko standardnih igrača.

”Imamo mnogo problema što se tiče sastava sa povredama koje su bile i prije, neke su naslijeđene, neke su se produžile, povrijeđeni igrači su Džafić, Muminović, Kojić od prije, Ubiparip, Crnkić i Kostić također, imamo kartoniranog Đerića. Znamo da Sarajevo ima svoje probleme oko sastava sa kartoniranim igračima, također i mi dijelimo iste probleme, možda i veće nego oni” – kazao je Nermin Bašić, trener FK Tuzla City.

Ekipa Sarajeva je trenutno lider na premijerligaškoj tabeli sa deset pobjeda i tri neriješene utakmice. Tuzlaci su šesti sa šest pobjeda, dva neriješena i pet izgubljenih mečeva. Utakmica Tuzla City – Sarajevo bit će odigrana na Tušnju u nedjelju od 13:30 sati.

POSLJEDNJE DODANO