FUP priveo službenika PS Istok MUP-a TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Pripadnici Federalne uprave policije jučer u poslijepodnevnim satima priveli su službenika MUP-a TK Policijske stanice Istok. Prema prvim informacijama on se sumnjiči za zlostavljanje u službi i protivpravno lišenje slobode. Prema riječima Hasana Alića, predsjednika Sindikata uposlenika MUP-a TK informaciju o privođenju kolege dobio je sinoć.
” Obaviješten sam da je naš kolega T.O. priveden radi davanja iskaza jučer popodne u prostorije Federalne uprave policije. Za danas sam sazvao sastanak Sindikata jer je i on član istog, kako bismo prikupili sve činjenice. Koliko znam u toku je obrada nad T.O.. Moram naglasiti da se ograđujemo od miješanja u istragu FUP-a dok ne vidimo njene rezultate.”, kazao je Alić.
Na pitanje da li se radi o uzornom policajcu kazao je kako iz Policijske stanice Istok za današnji sastanak Sindikata očekuje sve informacije o privedenom kolegi. Iz Službe za informisanje Uprave policije MUP-a TK kratko su kazali da nisu nadležni u ovom slučaju, jedino mogu potvrditi da je policijski službenik lišen slobode. Iz FUP još uvijek se nisu oglasili, a iz Tužilaštva TK čekaju izvještaj FUP-a. O razlozima privođenja službenika policije TK još uvijek se samo špekuliše u medijima.