Futsal selekcija BiH sutra protiv Švicarske otvara kvalifikacije za SP

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon četverodnevnih priprema, futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, sutrašnjim duelom protiv Švicarske u Gradskoj areni u Zenici (17.00), otvara kvalifikacijski turnir u okviru grupe F preliminarne runde za Svjetsko prvenstvo, koji se igra od 29. januara do 1. februara.

Selektor Ivo Krezo ističe kako će tek nakon večerašnjeg treninga odrediti ko će biti prekobrojan.

Nakon što Ivan Ivanković zbog povrede nije ni doputovao, imamo samo jednog igrača viška. To ćemo, nakon što vidimo na kojoj nam poziciji treba, odrediti nakon zadnjeg treninga. Za sada je sve u najboljem redu, osim što je Mirko Hrkač imao povišenu temperaturu, a na bolove u leđima žalio se Anel Radmilović – kaže selektor Krezo.

On ističe kako smo, u konkurenciji Švicarske te Turske i Švedske, u ulozi favorita i da se tako i ponašaju.

Mi smo sebi zacrtali cilj da budemo prvi u grupi, a vidjet ćemo šta će se desiti. Imamo sve uslove za rad, Arena je odlična, uslovi u Trening centru N/FSBiH također tako da je, sada, sve do nas. Bili smo i u Italiji i nisu bili bolji uslovi nego u Zenici – istakao je bh. selektor, koji se nada i podršci s tribina za svoje pulene, prenosi Fena.

Spisak bh.tima na pripremama u Zenici: Stanislav Galić, Mario Aladžić, Dejan Pavlović, Bilal Jelić, Mirko Hrkać, Nermin Kahvedžić (Mostar SG Staklograd), Denis Isanović, Darko Milanović (Salines), Josip Bošković, Darko Raguž, Andrijano Dujmović (Zrinjski), Srđan Ivanković (Ekonomac Kragujevac, Srbija), Anel Radmilović, Amel Hadžić i Elmin Prošić (Centar).

Raspored i satnica:

29. januar: BiH – Švicarska (17.00) i Turska – Škotska (20.00);

30. januar: Švicarska – Turska (17.00) i BiH – Škotska (20.00)

1. februar: Škotska – Švicarska (17.00) i Turska – BiH (20.00).