15 C
Tuzla
22.07.2024.

Futsaleri Salinesa spremni za nove nove pobjede

Nakon višemjesečne pauze tuzlanski šampion  FC Salines Tuzla City  se vraća u dvoranu gdje u prvoj utakmici dočekuje jaku ekipu GFC Sarajevo, nekadašnji FC Centar Sarajevo. I prošla sezona je započeta susretom ova dva tima ali u Sarajevu.

Zbog pandemije, ekipa je ove godine otežano radila i trenirala. Međutim, u skladu sa mogućnostima ali i velikim uloženim naporima uprave, trenera i igrača,  ovaj klub je spreman za nove utakamice. Prije početka sezone, igrači su odigrali prijateljski turnir sa klubovima iz regije kojima su bili domaćini ali i išli su u goste u Srbiju. Na svim susretima pokazana je zavidna igra tuzlanskih futsalera.

Tuzlanski Jarčevi u novu sezonu ulaze sa brojnim pojačanjima. Ovoj respektabilnoj sportskoj ekipi pridružili su velika futsal imena iz BiH ali regije. Tako će klupski dres ove sezone nositi Slobodan Rajčević,  Mladen Kocić, Josip Sesar, David Mataja,   Fadil Seferović,  Zijad Ramić, Ajdin Sinanović, Avdija Hasanović te Emir Sipović. Njihov doprinos kao i standardnih igrača kluba, bit će veoma važan u utkamicama UEFA Lige prvaka. Na početnoj tabeli Jarčevi rangirani na 28. mjestu, te svrstani među nosioce i nalaze se u nešto povoljnijem položaju uoči žrijeb, koji je na rasporedu 27.10.2020. u sjedištu UEFA-e. Nakon toga,  Jarčevi će znati hoće li biti domaćini i ko će biti protivnici u knock out fazi Preleminarne runde.

Još jedna lijepa novost dolazi iz ovog kluba, a to je da uskoro počinje rad Futsal Akademije za koju se mogu prijaviti svi zainteresirani  koji su rođeni od 2002. do 2006. godine.

Iz Salinesa izržavaju veliko žaljenje što nisu stvoreni uvjeti da ih publika bodri sa tribina ali pozivaju vjerne navijače da utakmice kluba prate preko live streama na You Tube kanalu koji će biti postavljen na FB i Instagram profilu kluba. Isto tako, sve novosti i aktivnosti kluba mogu se pratiti na pomenutim društvenim mrežama.  Čim epidemiološka situaicja bude povoljnija, tuzlanski šampion očekuje podršku svojih sugrađana i pune tribine u dvorani.

Vezane vijesti

TUZLA