22.8 C
Tuzla
02.10.2023.

FZZZ – Mjera ‘Tražim poslodavca 2022’ od 6. do 10. juna 2022.

Federalni zavod za zapošljavanje obavijestio je fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u FBiH da će Javni poziv za učešće u mjeri “Tražim poslodavca 2022” biti otvoren od 6. do 10. juna 2022. periodu od 8 do 16 sati.

Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti.

Mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana objave javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest ili 12 mjeseci.

Finansijska sredstva za realizaciju te mjere iznose 10 miliona KM, a trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 1.600 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH.

Javni poziv će biti otvaran parcijalno po kantonima, i to: 6. juna – Hercegovačko-neretvanski kanton i Srednjobosanski kanton, 7. juna – Unsko-sanski kanton, Zapadnohercegovački kanton i Kanton 10 (Livno), 8. juna – Zeničko-dobojski kanton, Bosanskopodrinjski kanton i Posavski kanton, 9. juna – Tuzlanski kanton, te 10. juna Kanton Sarajevo.

Fizičke osobe koje su prijavljene na evidenciju nezaposlenih u određenom kantonu moći će aplicirati isključivo onaj dan koji je u rasporedu naznačen za taj kanton.

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 13. juna 2022.

Također, poslodavci i fizičke osobe obavezni su se registrovati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva, a krajnji rok za registraciju je 29. maj 2022.

Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba, saopćeno je iz te institucije.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO