-0 C
Tuzla
31.01.2023.

Gimnastičarke KRSG Sloboda Tuzla na Međunarodnom turniru “MIKULAS CUP 2022” osvojile 13 medalja

Proteklog vikenda  gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” učestvovale su na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom „MIKULAS CUP 2022“ koji je održan u Budimpešti. Na turniru je učastvovalo 390 gimnastičarki iz 41 kluba iz 17 zemalja: Azerbajđana, Bosne i Hercegovine, Kipra, Izraela, Danske, Ukrajine, Velike Britanije, Slovačke, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Italije, Moldavije, Poljske, Južne Amerike, Singapura, UAE.

Na ovom kvalitetnom turniru u veoma jakoj konkurenciji gimnastičarke Slobode osvojile su 13 medalja od kojih je 6 zlatnih, 2 srebrene i 5 bronzane.

Iz kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je 7 gimnastičarki u individualnim vježbama u kategorijama pre-juniorke, juniorke i seniorke.

Gimnastičarke koje su osvojile medalje su:

– Esma Huskanović – 3 zlatne medalje i pehar

– Džejla Hujdurović – 2 zlatne, 1 bronzana medalja i pehar

– Irma Jukić – 1 zlatna, 1 bronzana medalja i pehar

– Nejla Muradbegović – 1 srebrena, 1 bronzana medalja i pehar

– Iman Ušćuplić – 1 srebrena medalja i pehar

– Sara Muradbegović – 1 bronzana medalja i pehar

– Elena Lončar – 1 bronzana medalja i pehar

Na ovako jakom i kvalitetnom međunarodnom turniru na kojem su učestvovali klubovi iz 17 zemalja, osvojiti ove medalje i pehare je zaista veliki uspjeh. Kontinuitet, ozbiljan i kvalitetan rad na treninzima je dao svoje rezultate. Veoma sam zadovoljna nastupom svih svojih takmičarki i još jednom im čestitam na tome“ rekla je glavna trenerica Svitlana Tinjić.

Sljedeći nastup gimnastičarki KRSG Sloboda je 16.-18.decembra.2022. na dva turnira istog datuma. Jedna ekipa učestvuje na „ CHRISTMAS CUP – 2022“ u Zagrebu a druga ekipa na „ARABESQUE CUP“ u Sarajevu, potom krajem januara na „ Heliopolis Cup – 2023“ u Atini (Grčka).

POSLJEDNJE DODANO