Glavna tužiteljica sastala se sa dužnosnicima projekta EU4Justice

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na sastanku je razgovarano o zajedničkoj suradnji u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. ​Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa Renauld Van Ruymbeke, ekspertom projekta EU4JUSTICE i voditeljicom projekta u BiH Isabelle Arnal. Sastanak je realiziran u okviru projekta EU4JUSTICE- Podrška borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

Glavna tužiteljica Tadić i  Van Ruymbeke, bivši francuski istražni sudac specijaliziran za složene slučajeve financijskog kriminala i korupcije na visokoj razini i stručnjak u projektu EU4JUSTICE, razgovarali su o modalitetima razmjene najboljih praksi tijekom dvogodišnjeg projekta.

Na sastanku je između ostalog razgovarano o modalitetima suradnje, naročito u borbi protiv organiziranog međunarodnog kriminala, financijskog kriminala i korupcije.

Istaknuto je da je za rad na ovim predmetima, izuzetno bitna blagovremena i uspješna međunarodna pravna suradnja, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.