28 C
Tuzla
27.05.2022.

GO NBL Tuzla održao konferenciju za medije: “Tuzla može i mora biti bolje mjesto za život svih njenih građana”

U Tuzli je (31.10.2020.) održana konferencija za medije Gradskog odbora Tuzla Nezavisne bosanskohercegovačke liste. Na konferenciji za medije pored predsjednika tuzlanskog GO Edima Kadića, na kojoj se govorilo o predstojećim Lokalnim izborima, govorio je i predsjednik NBL Ibrahim Hadžibajrić i generalni sekretar NBL-a Mirza Batalović.

Gosp. Edim Kadić se prvi obratio prisutnim medijima te iste upoznao sa temom današnje konferencije, dosadašnjim uspjesima Nezavisne bosanskohercegovačke liste, realiziranim predizbornim aktivnostima te programskim ciljevima.

Ovo su naši prvi Lokalni izbori i ja, kao predsjednik GO NBL-a Tuzla, sam jako zadovoljan realiziranim predizbornim aktivnostima. Lista kandidata za Gradsko vijeće Grada Tuzla Nezavisne bosanskohercegovačke liste jedna je od najboljih i ovom prilikom bih pohvalio predanost kandidata u dosadašnjem predizbornom radu. Vjerujem u nas, odnosno vjerujem da će se naš trud isplatiti i da će nam građani Tuzle dati priliku da pokažemo da Tuzla može i mora biti bolje mjesto za život svih njenih građana“.

Predsjednik NBL-a i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić je otvoreno podržao GO NBL-a Tuzla sa Edimom Kadićem kao predsjednikom istog te rekao da očekuje dobre rezultate na ovim Lokalnim izborima kada je Grad Tuzla u pitanju.

Rad GO NBL Tuzla ulijeva veliku nadu u bolje sutra svih građana Tuzle, TK i BiH” – riječima hvale započeo je svoje obraćanje Ibrahim Hadžibajrić, te prisutne podsjetio na velike uspjehe koje je  NBL, odnosno njeni gradonačelnici i načelnici širom BiH, napravio u proteklom periodu.

Naši ljudi, odnosno gradonačelnici i načelnici širom BiH, pa i moja malenkost, jedini smo koji smo prema analitičkom portalu Istinomjer, ispunili svoja obećanja koja smo dali građanima koji su nam dali svoj glas, odnosno svoje povjerenje” – izjavio je Hadžibajrić te dodao: “Nadam se da ćemo na ovim Lokalnim izborima ponoviti uspjehe, odnosno da će Sead Džafić, Muhamed Ramović te mnogi drugi slaviti nove pobjede… ali da će i NBL imati svoje predstavnike u GV Tuzla“.

Nakon konferencije za medije Predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić, generalni sekretar Mirza Bataović, Predsjednik GO NBL-a Tuzla Edim Kadić, zajedno sa kandidatima NBL-a za GV Tuzla, prošetali su ulicama Tuzle te sa građanima razgovarali o problemima sa kojima se svakodnevno susreću u Gradu Tuzla i primarnim programskim ciljevima Nezavisne bosanskohercegovačke liste u budućem periodu za Grad Tuzla.

 

 

POSLJEDNJE DODANO