31 C
Tuzla
18.07.2024.

GO SDA Tuzla: Plan za bolju Tuzlu garantuje novi razvojni ciklus Grada

Stranka demokratske akcije u Tuzli na ovogodišnje lokalne izbore je izašla sa Izbornom platformom u kojoj su jasno određeni ciljevi i smjer djelovanja budućih vijećnika Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću.

Izborna platforma je rezultat studioznog promišljanja životnih problema koje u svakodnevnoj komunikaciji  ističu građani Tuzle i predstavlja svojevrsni strateški i akcioni Plan za bolju Tuzlu.

Krajnje je vrijeme za promjene u Tuzli. Politička opcija koja nam već skoro tri decenije nameće svoje ciljeve i kriterije raspodjele ogromnog budžeta istrošila je razvojne ideje i skupa sa umornom i inertnom Gradskom upravom već odavno tapka u mjestu.

Plan za bolju Tuzlu garantuje pokretanje novog razvojnog ciklusa Grada. Novi razvojni ciklus može pokrenuti samo proširenje političkog spektra u Gradskom vijeću sa novim ljudima okrenutim stvarnim potrebama i problemima građana i posvećenim ubrzanoj transformaciji Tuzle u moderan evropski grad.

Plan za bolju Tuzlu je plan za svrsishodnije korištenje budžetskih sredstava i promjenu prioriteta kapitalnih ulaganja u korist građana:

-za ubrzani ekonomski razvoj zasnovan na kombinovanju savremenih tehnologija i poslovnih trendova sa tradicijom energetske, mašinske, elektro i građevinske industrije i krajnje racionalnim i ekološki održivim upravljanjem prirodnim resursima Grada i okoline,

-za razvijanje perspektive mladim ljudima za zapošljavanje, zasnivanje porodica i ostvarivanje dugoročnih životnih planova,

-za podršku opstanku i oživljavanju starih tradicionalnih zanata u užem gradskom jezgru kao potpori razvoju turizma na temelju kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.

-za efikasno rješavanje problema zagađenja zraka,

-za organiziranje javnih usluga u svim segmentima života na nivou modernih evropskih gradova,

-za efikasnu zaštitu lične sigurnosti građana i njihove imovine,

-za ravnomjeran urbani razvoj Tuzle u svim njenim mjesnim zajednicama.

-za mnogo efikasniju racionaliziranu Gradsku upravu fokusiranu na građanina uključenog u proces utvrđivanja ciljeva urbanog, komunalnog, kulturnog, sportskog, obrazovnog i socijalnog razvoja

Plan za bolju Tuzlu pored strateških ciljeva i pravaca djelovanja budućnih vijećnika sa liste SDA Tuzla sadrži priloge neostvarenih obećanja aktuelne Gradske uprave, te inicijative i pitanja koje su podnijeli vijećnici SDA u Gradskom vijeću Tuzle od 2016. do 2020. godine.

Dokument je dostupan u elektronskom obliku na ovom LINKU na web stranici www.sdatuzla.ba, a distribuira se u printanom izdanju građanima putem info pulteva u svim mjesnim zajednicama Grada Tuzle.

Želimo da Tuzla u narednim godinama postigne mnogo više i mnogo bolje. Da izraste u demokratičan, human, urban, socijalno uključiv i prosperitetan ambijent ugodnog življenja. Znamo kako to učiniti. Potrebna nam je Vaša podrška.

Vezane vijesti

TUZLA