21.7 C
Tuzla
02.12.2023.

GO SDA Živinice predstavio kandidate za gradonačelnika i gradsko vijeće

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje su na snazi GO SDA Živinice je uz ograničen broj prisutnih večeras predstavio svoju listu kandidata za Gradsko vijeće i gradonačelnika. Na samom početku svečanog predstavljanja  predsjednik GO SDA i premijer Vlade TK dr. Denijal Tulumović istakao je  da će se predstojeća kampanja  za lokalne izbore otežano odvijati zbog  globalne pandemije Covid-19 virusa koja je odredila nove prioritete, a to je prvenstveno zdravlje građana grada Živinica , te da će SDA kao odgovorna stranka prema društvu i narodu voditi računa da sve aktivnosti u predizbornoj kampanji budu u znaku poštivanja epidemioloških mjera.

Da je SDA kroz demokratsku proceduru izabrala najbolje kandidate  koji su spremni da odgovore svim društeno političkim izazovima  govori i činjenica o visokom stepenu mladih i žena koji su zastupljeni na listi GO SDA Živinice.

Gradsko vijeće predvođeno SDA je u proteklom periodu skupa sa gradonačelnikom Kamenjakovićem ostvarilo značajan privredni i društeni preokret te sigurni u nastavak podrške građana sa još ambicioznijim ali ostvarivim ciljevima počinju ovu kampanju. Aktuelni predsjedavajući GV i nosilac liste SDA naglasio je da SDA održavala stalni kontinuitet rasta i razvoja grada te zajedničkim  Živinice su postale privredno čudo i grad vrijedan pažnje investitora.

 

„Od opštne do grada u zadnje 4 godine  sa oko 1700 novih radnih mjesta, budzetom  većim za 10 miliona, suficitom od milion ipo konvertibilanih maraka i 41 milonom  maraka  uloženih u infrastrukturu u zadnjih pet godina uspjeli smo Živinice po kvalitetu života dovesti  na zavidan polažaj među drugim gradovima i općinama i to su naši argumenti i naša izborna snaga. Samo istinom i rezultatima idemo s Božijom pomoći u novu pobjedu!” –porucio je aktuelni gradonačlenik i kandidat za  gradonačelnika dr. Samir Kamenjaković.

Vezane vijesti

TUZLA