GP BiH: Na graničnim prelazima za četiri dana uhapšeno pet osoba

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 3.2.2019. godine lišili su slobode Ž.S. (1995.), državljanina Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 2.2.2019. prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Rača službenici ove jedinice lišili su slobode dvije osobe. Za državljanina Makedonije D.E. (1986.) ustanovili su da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „teška krađa“, nakon čega su ga predali službenicima Sudske policije Tuzla. Državljanku Republike Srbije M.N. (1984.) lišili su slobode jer je potražuje Osnovni sud Brčko distrikta BiH zbog krivičnog djela „utaja“. Predata je službenicima Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Službenici JGP Velika Kladuša prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Velika Kladuša 2.2.2019. lišili su slobode S.O. (1987.). Utvrđeno je da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“ u sticaju sa krivičnim djelom „ugrožavanje sigurnosti“. Bh. državljanin predat je tužiocu KTUSK-a.

Prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Prisika 1.2.2019. lišen je slobode R.Ć. (1996.) jer ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Službenici JGP Kamensko bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Kantona 10.

 

Oduzeta vozačka dozvola Turske

Službenici JGP Bijeljina 2.2.2019. otkrili su krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Turske koju je na uvid dao G.M. (1995.) prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Popovi. Državljanin Turske kontroliran je u Škodi, bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“ protiv G.M. pomenutoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozačka dozvola je privremeno oduzeta.