20.5 C
Tuzla
01.12.2023.

Grad Tuzla: Objavljena lista korisnika novčane podrške po projektu „Siguran start“

U okviru implementacije Strategije razvoja grada Tuzle, za 2020. godinu, Grad Tuzla-Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, realizovala je Javni poziv za dodjelu sredstava za podršku novoregistrovanih poduzetničkih firmi na području grada Tuzle, po projektu „Siguran start“.

Putem Javnog poziva po projektu „Siguran start“, ukupno raspoloživa budžetska sredstva u iznosu od 90.000,00 KM, raspoređena su na ime podrške za 44 poduzetničke firme koje su u 2020. godini registrovale i pokrenule poslovnu djelatnost na području grada Tuzle.

Komisija koja je provela proceduru odabira korisnika, dana 28.10.2020. godine, na službenoj internet stranici Grada Tuzle, objavila je Listu korisnika sredstava novčane podrške po projektu „Siguran start“. Također, objavljena je i Lista subjekata koji nisu ostvarili podršku iz razloga što su njihove prijave,  prema datumu i satu predaje, zaprimljene nakon prijava subjekata na koje su raspoređena raspoloživa sredstva.

U odnosu na dostupne oblike podrške u okviru realizovanog Javnog poziva po projektu „Siguran start“, u strukturi korisnika dodijeljenih sredstava, najviše je zastupljena podrška za refundiranje/finansiranje troškova obaveznih doprinosa za PiO i zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za vlasnika novoregistrovane firme.

Sa odabranim subjektima u toku iduće sedmice uslijedit će potpisivanje ugovora o načinu korištenja dodijeljenih sredstava na ime podrške za koju su aplicirali, što je preduslov za uplatu odobrenih sredstava.

Lista korisnika sredstava novčane podrške po projektu „Siguran start“ dostupna je na ovom linku:

http://grad.tuzla.ba/wp-content/uploads/2020/10/Lista-krajnjih-korisnika_28_10_2020.pdf

Vezane vijesti

TUZLA