-0 C
Tuzla
30.01.2023.

Građani u humanoj misiji za Seneta, prikupljanje sredstava za liječenje legendarnog tuzlanskog košarkaša

Legendarni košarkaš, nekadašnji trener Slobode i reprezentativac BiH Senad Muminović obolio je od karcionama i u toku je njegovo liječenje za koje su potrebna određena finansijska sredstva.

Senad Muminović, među prijateljima zvani Sene, ostavio je dubok trag u košarci grada soli. Sugrađani znaju za njegove uspjehe i ljudske vrline, posebno za borbenost. Sada je ta borba potrebnija nego ikada, kada je otkrio da boluje od karcinoma. U toku je liječenje, što iziskuje finansijska sredstva koje porodica ne može osigurati sama. Nije im lako ali ih prijatelji i sugrađai pokušavaju podstaći na borbu, po kojoj je Sene poznat.

”Neko ko je u ratu u najtežim vremenima bio na prvim linijama odbrane, dolazeći u Mejdan da igra utakmice, pa onda ponovo na liniju, pa onda sa linije u dres reprezentacije, dakle neko ko ni za jedan trenutak nije ostavio ovaj grad i građane. Siguran sam da će ovaj grad i građani i država to prepoznati i pomoći Senetu i njegovoj porodici u trenucima sada kad mu je najpotrebnije, kada se bori za svoje zdravlje i život”, kaže Elvir Bijedić, prijatelj.

Elvir i Senad su prijatelji više od 30 godina. Prijatelji kao i porodica teško proživljavaju ovu borbu, priča nam Elvir koji je u kontaktu sa Senetovom porodicom i velikim brojem prijatelja i kolega. Usmjerili su snage da prikupe finansijska sredstva za adekvatno liječenje. Senadov sin je pokrenuo platformu na kojoj građani mogu donirati sredstva.

”Onda smo mi to ovdje prepoznali, malo smo uz saglasnost supruge Dinke i njega naglasili, javljaju se i ozbiljni privredni subjekti u ovom gradu, jako puno njegovih prijatelja. Ovo je i prilika da pozovemo i ostale da se večerašnjim dolaskom na utakmicu, sutra na koncert u BKC-u maksimalno odazovemo i da mu pomognemo da prevaziđe ovu tešku situaciju”, ističe Elvir.

Utakmica između košarkaša Slobode i Studenta, koja je ujedno finale Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla humanitarnog je karaktera, za liječenje Seneta. Bit će odigrana večeras u 19 sati u Mejdanu.

”Kompletan prihod od prodatih ulaznica će biti iskorišten za pomoć našem Senetu, odnosno njegovoj porodici. Još jednom koristim priliku da pozovem sve ljubitelje košarke u Tuzli i šire da dođu i odazovu se u što većem broju i na taj način da pružimo podršku našem Senetu”, ističe Kenan Sijerčić, predsjednik UKK ”Student”.

Predsjednik OKK Sloboda Aid Berbić navodi da će na samom ulazu u dvoranu biti postavljene dvije kutije, kako bi bilo omogućeno ljudima da na neki drugi način daju doprinos i da to usmjere da Sene dobije svoju životnu bitku.

Senadovi prijatelji u saradnji sa Bosanskim kulturnim centrom u Tuzli sutra će u ovoj ustanovi organizovati humanitarni koncert ”Tuzla za Seneta”.

”Radi se o koncertu tuzlanskih muzičara i Senadovih prijatelja i ljudi koji žele dati svoj doprinos za njegovo liječenje. Koncert će se održati u četvrtak u BKC-u sa početkom u 19 sati. Ulaznice su 10 KM i mogu se kupiti u BKC-u i na Korzu. Pozivamo sve koji žele dati svoj doprinos za liječenje našeg sugrađanina ali i pogledati nesvakidašnji koncert, dugo se nisu tuzlanski muzičari okupili na jednom mjestu, ovo je povod da dvije stvari, ugodno i korisno spojimo u jedan događaj”, ističe Nedim Ćudić, stručni saradnik za odnose s javnošću BKC-a TK.

U emisiji Tuzla calling koju smo snimali prije nekoliko mjeseci u Domu mladih na Balu generacija ugostili smo i Senada Muminovića Seneta. Nadamo se da ćemo ga ponovo, nakon ozdravljenja, ponovo vidjeti na ovakvim manifestacijama.

POSLJEDNJE DODANO