Gradonačelnik Tuzle donio Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području grada

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Danas je održana Vanredna sjednica Gradskog štaba civilne zaštite Tuzla. Na sjednici je utvrđen prijedlog Odluke o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle.

Utvrđivanju prijedloga Odluke prethodila informacija Ekspertnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije, o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području grada. S obzirom da je Ekspertni krizni štab dostavio informacije o zadovoljavajućoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji na području grada Tuzle, a imajući u vidu da su Vlada Federacije BiH, 31.5.2020. godine i Vlada Tuzlanskog kantona, 2.6.2020. godine, donijele odluke o prestanku stanja nesreće, konstatovano je da su se stekli uslovi za donošenje Odluke o prestanku stanja nesreće i za područje Tuzle. Prema odluci, koju je donio gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle prestaje 5.6.2020. godine.

„Danas smo donijeli Odluku o prestanku stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području grada Tuzle, uz napomenu da stanje pandemije još traje i da je neophodno da nastavimo poštovati sve mjere zaštite koje su na snazi. Naši građani su za vrijeme trajanja stanja nesreće pokazali veoma visok stepen odgovornosti i discipline i prije svega trebamo njima zahvaliti na zadovoljavajućoj zdravstveno-epidemiološkoj situaciji u Tuzli. Stoga je važno da se nastavimo odgovorno i disciplinovano ponašati, kako nam se ne bi desio novi val epidemije“, izjavio je gradonačelnik i komandant Gradskog štaba civilne zaštite Tuzle, Jasmin Imamović.