Gradonačelnik Živinica održao radni sastanak sa Djeda Mrazom

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U svom kabinetu ugostio Djeda Mraza i njegove pomoćnike, kako bi dogovorili detalje organizacije dječije Nove godine, koja će biti upriličena 31. decembra, u 12 sati, na Gradskom bulevaru u Živinicama. 

S obzirom na to da su u pitanju najmlađi građani, bit će upriličeno mnoštvo zanimljivih sadržaja za djecu, poput predstave i druženja sa raznim maskotama, uz razne igre i pjesme. Nezaobilazan dio ove dječije zabave bit će Djed Mraz koji će djeliti paketiće i družiti se sa mališanima.

Također, i u BKC-u Živinice uveliko traju pripreme za novogodišnju predstavu koja će biti upriličena za  najmlađe sugrađane.

Dakle, u srijedu, 18. decembra, sa početkom u 18 sati na Velikoj sceni BKC-a Živinice zakazana je gala premijera predstave za djecu „Novogodišnja TV emisija“, u produkciji Gradskog pozorišta Živinice.

Riječ je o interaktivnoj i edukativnoj predstavi za djecu, koja kroz zabavu, igru i pjesmu ispraća staru, a dočekuje Novu godinu.

“Draga djeco, na poziv vašeg gradonačelnika Samira Kamenjakovića došao sam da se družim ponovo sa vama u Živinicama. Zaista mi je drago da sam ovdje ponovo sa vama, a mi ćemo 18. decembra, to jeste u srijedu, sa početkom u 18 sati u BKC-u imati snimanje jedne novogodišnje emisije, gdje ću ja biti specijalni gost. Mi ćemo također 26. imati ponovno druženje, kada počinju Dani dijaspore, a nakon toga ćemo se družiti 31. decembra u 12 sati na Gradskom bulevaru, kada će se organizovati velika zabava za djecu. Jako mi je drago da sam tu, podijelit ćemo svima paketiće sa Gradonačelnikom kojeg ću imenovati za ličnog vilenjaka na području Grada Živinice, i moram priznati da mi je jako drago što je Gradonačelnik pristao na to”, kazao nam je Djed Mraz.