8 C
Tuzla
02.10.2023.

Gradsko vijeće Tuzla reagovalo na poskupljenje cijena javnog prevoza

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, između ostalog, razmatrano je aktuelno poskupljenje cijena usluga prevoza “Gradskog i prigratskog saobraćaja DD Tuzla”.

Gradsko vijeće, poskupljenje smatra neopravdanim, te apeluje na GIPS Tuzla da preispitaju svoju odluku. Također, Gradsko vijeće traži od Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, te od GIPS-a Tuzla, da svako iz svoje nadležnosti, za narednu sjednicu gradskog vijeća, dostave potpunu informaciju o obavljanju javnog prevoza sa aspekta Zakona o komunalnim djelatnostima TK i Zakona o cestovnom prevozu u FBiH.

“Traži se od nadležne službe da predloži gradskom vijeću na zakonu zasnovan i adekvatan model obavljanja javnog prevoza na području grada. Traži se i od resornih službi da razmotre zakonske, finansijske i faktičke mogućnosti osnivanja javnog preduzeća koje će obavljat javni prevoz na području Tuzle, ili mogućnost povjeravanja obavljanja javnog prevoza nekom od javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Tuzla, izjavila je Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO