Graničnoj policiji BiH potrebna pomoć zbog sve većeg pritiska migranata

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Policijski službenici Granične policije (GP) BiH protekle godine odvratili su 13.251 osobu od pokušaja ilegalnog prelaska na područje BiH s područja susjednih zemalja, izjavio je u četvrtak direktor GP BiH Zoran Galić i istaknuo kako ta policijska agencija ne može sama odgovoriti sve većem pritisku migranata.

“Granična policija Bosne i Hercegovine nije u mogućnosti sama odgovoriti sve većem pritisku migranata, tim više što zelenu granicu BiH čuva jedan policajac na 25 kilometara. Stoga poduzimamo sve moguće mjere i postavljamo nove modalitete suradnje, kako bismo učinkovitije djelovali kada je riječ o nezakonitim migracijama”, kazao je Galić na sastanku s predstavnicima Službe za poslove sa strancima BiH, SIPA-e i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

On je naglasio važnost saradnje policijskih agencija sa susjednim zemljama kako bi se što učinkovitije djelovalo u borbi protiv nezakonitih migracija, saopćeno je iz GP BiH.

Iz Službe za poslove sa strancima BiH Slobodan Ujić istakao je kako BiH poštuje potpisani Sporazum o readmisiji s Republikom Hrvatskom te kako je više od 85 posto zahtjeva koje su vlasti Hrvatske uputile prema BiH, odnosno prema Službi za poslove sa strancima, pozitivno riješeno.