Grupa učenika pokrenula peticiju za dodatni rok na Medicinskom fakultetu u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Grupa mladih ljudi, učenika koji su završili Srednju medicinsku školu pokrenula je peticiju  za raspisivanje 2. roka na studiju Opšte medicine u Tuzli.

-Smatramo da ovoj državi treba još mladih ljekara koji mogu dosta toga doprinjeti u polju medicine i nadamo se da veliki broj mladih neće dopustiti da krenu iz države radi boljih standarda i uvjeta za život, pored toga i upisivanje privatnih fakulteta.

Mnogi su završili srednju medicinsku školu sa odličnim uspjehom, pri tome su sudjelovali u mnogobrojnim sekcijama kao i učešća na medicinijadama širom kantona. Također mnogo djece pripada nekoj boračkoj skupini. Mnogi od nas su spremni da se bore za bolju i ljepšu budućnost u BiH,jer zašto da mladi masovno odlaze kada mogu pronaći svoju sreću i znanje u Bosni i Hercegovini. Život i sreća jesu tamo gdje nam srce pripada, a nama mladima to je naša domovina Bosna i Hercegovina- navodi se u obrazloženju za peticije koju možete potpisati on line na sljedećem linku.

https://www.onlinepeticija.com/raspisivanje_3roka_na_optem_studiju_medicine?u=3644899&uv=17312325&fbclid=IwAR3K_dhfinNOp8_sUw3GRfCKaNxSw2Q-zFsRwNHsphZGLkjRsgMEmArnLQI