Gutić: Banovići mogu biti pozitivna priča

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Stranka demokratske akcije Banovići na lokalne izbore izlazi sa listom od 29 kandidata za Općinsko vijeće i kandidatom za nečelnika Općine Begom Gutićem. U ovoj stranci vjeruju da će građani glas dati upravo njima, kako bi u naredne četiri godine ova lokalna zajednica doživjela prosperitet.

”Banovići mogu biti pozitivna priča, postoji nekoliko preduslova da bismo to napravili, moraju se otvoriti, moraju privući prije svega zdrave domaće investitore, strane investitore. Bilo je pokušaja u ranijem period da se otvori nekoliko proizvodnih pogona, međutim nije se naišlo na razumijevanje lokalne vlasti. Ono što je naš cilj je otvaranje Banovića, omogućavanje svima onima koji žele da rade, da posluju u Banovićima, jedan bolji poslovni ambijent”, kaže Bego Gutić, kandidat za načelnika Općine Banovići.

Općinski odbor SDA Banovići u srijedu je posjetio potpredsjednik stranke Denis Zvizdić gdje se uvjerio u podršku građana kandidatu za načelnika, ali i kandidatima za Općinsko vijeće. Zvizdić je dao podršku SDA Banovići u budućem radu.

”Ta podrška od strane Predsjedništva, potpredsjednika Zvizdića i predsjednika Izetbegovića kada je riječ o Općinskom odboru SDA Banovići nikada nije izostajala. Evo danas potvrđujemo tu podršku. Pored posjete Općinskom odboru, našem Info štandu koji je u funkciji izborne kampanje, Zvizdić je obišao i RMU Banovići”, ističe Gutić.

I ovaj put rečeno je da bez razvoja Rudnika, nema ni razvoja Banovića. U Stranci demokratske akcije vjeruju da će dobiti podršku birača i krenuti putem razvoja naredne četiri godine.

(Plaćeno političko oglašavanje)