Gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja

Gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja

Objavio: -
Foto: Ilustracija

Ovoga jutra na putevima u BiH saobraća se uz umjerenu frekvenciju vozila po pretežno suhom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim i jugozapadnim krajevima, gdje je kolovoz mokar. U višim planinskim predjelima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Livno-Kupres, Glamoč-Livno i Gornji Vakuf-Prozor. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Vozače podsjećamo da je bez obzira na vremenske uslove posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno i molimo za maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih ili deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima M-19.3 Rogatica-Ustiprača (09-10 i 14-17 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati), M-4 Teslić-Kotor Varoš (08-16 sati), M-18 Tuzla-Ugljevik (Banj Brdo, 08-16 sati) i M-16 Banja Luka-Jajce (HE Bočac, 14-14:30 sati), kao i na regionalnom putu R-467 Zavidovići-Olovo (08-16 sati).

Na mjestima izvođenja sanacionih radova, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica, i M-18 Priboj-Simin Han.

Zbog radova na području Hrvatske vozače upozoravamo na svakodnevne gužve i duža zadržavanja na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, te im preporučujemo da koriste druge granične prelaze. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.