21.7 C
Tuzla
04.07.2022.

Hadžikadunić: Jedva čekam da istrčim na teren

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić sa nestrpljenjem čeka prvu utakmicu na otvaranju Lige nacija. U Trening centru u Zenici, dobro se radilo, očekivanja su velika.

„Ja bih da osvojimo svih 12 bodova iz ove četiri utakmice. Treba biti optimističan i razmišljati na taj način. To treba da nam bude cilj”, navodi on.

Prva prepreka je Finska, kako je savladati?

„Oni su dobra ekipa, ali i mi smo. Mislim, da ako mi radimo to što treba, kao što smo pokazali u nekim utakmicama protiv jakih reprezentacija, možemo da pobijedimo svaki tim. Sada to treba da ponovimo, da imamo kontinuitet i onda neće biti problema. Važno je da se fokusiramo na nas same, našu igru i ono što najbolje možemo uraditi. Ovdje smo imali teške i jake treninge što je i normalno jer kako se bliži utakmica tako je sve lakše. Moramo ispraviti nedostatke, igrati hrabro, biti jedinstveni i mislim da možemo proći dobro“.

Dosta igrača je bilo na ovom okupljanju, kako ste provodili vrijeme?

„Ovo je bila prilika da se svi bolje upoznamo. Uglavnom vrijeme smo provodili trenirajući i u razgovorima. Lijepo je kad se družiš sa novim igračima, čuješ kako oni razmišljaju i gledaju na igru, zadatke u ekipi. Kad dođem u Bosnu i obučem ovaj dres sa grbom, ponosan sam i jedva čekam da istrčim na teren“.

POSLJEDNJE DODANO