8 C
Tuzla
02.10.2023.

HDZ BiH: U institucijama TK izražen problem poštivanja konstutivnosti

U povodu posjete predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragana Čovića Tuzli, Gradski odbor HDZ BiH Tuzla uputio je saopćenje kojeg prenosimo u cjelosti:

“Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Tuzlu i susreo se sa rukovodstvom stranačkih organizacija, predstavnicima Katoličke crkve, braniteljskih i kulturnih udruga koje djeluju na području Tuzlanske županije. Bila je ovo prilika da predsjednik dr. Čović izravno upozna nazočne o aktualnoj situaciji kao i budućim smjernicama djelovanja.

Nazočni predstavnici udruga koji djeluju u okviru „Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga i institucija u TŽ, prenijeli su predsjedniku dr. Čoviću političko-društvenu situaciju i prilike na području Tuzlanske županije. Gotovo jednoglasno je iskazana doza zabrinutosti za ukupno političko stanje, a koje za posljedicu ima slabljenje ekonomskih prilika, neizvjesnost i dodatno slabljenje ukupnog životnog standarda.

Na poseban način istaknuto je da ostaje žaljenje da nije došlo do dogovora ključnih aktera u Federaciji BiH budući je iskreni odnos i suradnja Bošnjaka i Hrvata na društveno-političkom planu od iznimne važnosti kako za Tuzlansku tako i druge županije. Upućen je poziv i na jaču suradnju kroz organe državne i federalne vlasti s ciljem realizacije značajnih projekata za ovo područje.
Politički predstavnici naglasili su sve izraženiji problem ustavne i zakonske primjene konstitutivnosti naroda u institucijama u Tuzlanskoj županiji, a što je jedini zaštitni mehanizam za ostvarivanje prava naroda koji su manje brojniji na nekom od administrativnih teritorija.” navedeno je u saopćenju.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO