Hifa Petrol: Sigurnost i zdravlje su nam na prvom mjestu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Najuspješnija i najbrže rastuća naftna kompanija u BiH Hifa Petrol, zbog novonastale situacije u vezi sa Corona virusom, pojačala je mjere predostrožnosti, a sa ciljem zaštite svojih uposlenika i kupaca. Kao društveno odgovorna kompanija, Hifa Petrol poduzela je dodatne mjere u skladu sa uputama i odredbama nadležnih stručnih institucija.

Iz kompanije Hifa Petrol poručuju:

„U cilju zaštite, kako naših zaposlenih, tako i svih naših vjernih kupaca, pokrenuli smo sve mehanizme zaštite. Redovno vršimo dezinfekciju svih naših maloprodajnih objekata uključujući POS terminale, radne površine, aparate za kafu te pištolje za točenje goriva. Obzirom da su nam sigurnost i zdravlje na prvom mjestu, svi naši uposlenici koriste zaštitne maske i rukavice, a na svim našim prodajnim mjestima postavili smo dispenzere za dezinfekciju kako bi naši kupci prije i poslije kupovine mogli izvršiti dezinfekciju ruku. Također, označili smo i diskrecione zone kako bi se kupcima omogućila socijalna distanca te kako bi preventivno djelovali u cilju zaštite sebe i okoline. Radno vrijeme svih naših benzinskih pumpi usklađeno je sa odredbama Kriznih štabova nadležnih za odgovarajuće regije. Uz preporuke nadležnih organa, svi kafići na našim benzinskim pumpama su zatvoreni “, istakli su iz kompanije Hifa Petrol.

Kako bi svojim kupcima olakšali snabdijevanje životnim namirnicama, te izbjegli gužve i velike redove kao i smanjili mogućnost kontaminacije, kompanija Hifa Petrol obezbijedila je širok izbor osnovnih životnih namirnica po povoljnim cijenama na svim svojim prodajnim mjestima.

Iz Hifa Petrola poručuju da je u ovim vanrednim okolnostima veoma važno ponašati se odgovorno te poštovati sve propisane mjere zaštite kako bi zajedno prebrodili sve prepreke i izazove.