Hoće li 12. pokušaj biti sretan za ”Mušku vodu”?

 

Odbor povjerilaca preduzeća ”Konjuh d. d. u stečaju” iz Kladnja raspisao je 12. javno nadmetanje za prodaju imovine koja se nalazi u kompleksu ”Muška voda”. U julu prošle godine, podsjetimo, preduzeće ”Parkking” iz Sarajeva je za 1.543.000 KM kupilo kompleks ”Muška voda” i kancelarije preduzeća ”Konjuh” u Kladnju.

Kreditna zaduženja

”Novac smo namjeravali osigurati putem kreditnog zaduženja i imali smo konkretne dogovore s bankom. No, ostavljen je prekratak rok za podizanje takvog kredita i naše obaveze nismo na vrijeme završili”, kaže Bojan Lukić, direktor preduzeća ”Parkking”.

Odboru povjerilaca ponudili su varijantu da 1,5 miliona KM izmiruju na rate, ali je takva ponuda odbijena. Ipak, u Odboru povjerilaca smatraju da se radi o ozbiljnom kupcu koji je za 50.000 KM kupio kancelarije preduzeća u Kladnju.

”Mi smo i dalje zainteresirani i prijavit ćemo se na novo javno nadmetanje. Znamo u kakvom su stanju objekti i putna infrastruktura, ali naša je namjera i želja da taj kompleks ponovo pretvorimo u oazu mira”, navodi Lukić.

Učešće u likvidaciji

U prethodnih 11 prodaja preduzeće ”Parkking” uplatilo je 10.000 KM za učestvovanje u javnom nadmetanju i na kraju još 50.000 KM za kupovinu šest kancelarija. Interesenti koji su se pojavljivali s vremena na vrijeme nikada nisu uplatili sredstva neophodna za učešće u licitaciji.

Preduzeće ”Konjuh” je od 1. augusta 2017. godine u stečaju, a najatraktivnija imovina nalazi se u kompleksu ”Muška voda”, koji se prostire na 76.680 kvadratnih metara, od čega je 26.000 pod šumom.

Hoteli, bungalovi, teren…

Kompleks je poznat na prostorima nekadašnje Jugoslavije. Osim hotela i bungalova, u njemu su i nogometni teren, stadion malih sportova, izvor, ski-staza…

(RTV Slon/Akta.ba)