HPLUS RALLY – Prvi bh. rally luksuznih automobila

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Prvo izdanje HPLUS Rallya održava se od 6. do 8. augusta ove godine u organizaciji kompanije Hifa Petrol. Ovaj izuzetno atraktivan defile super luksuznih automobila kreće iz Sarajeva prema Zagrebu, a već naredni dan građani Beograda će imati priliku uživati u fantastičnim superautomobilima.

Uz podršku sponzora Star – Centar Živinice, ovlaštenog Mercedes Benz partnera, te prijatelja projekta Barcaffe ne sumnjamo da će ovogodišnja smotra sportskih automobila biti prava poslastica za sve istinske ljubitelje automobila.

“Prijavljeno je 60 učesnika, sa 30 superautomobila, a među njima su Lamborghini, Ferrari, veliki broj Porsche-a, Mercedesa, te mnogi drugi. Svi učesnici dolaze iz svijeta biznisa i državljani su Bosne i Hercegovine, te sa pravom možemo reći da je ovo prvi bosanskohercegovački rally luksuznih vozila” – saopćili su iz Hifa Petrola.

Pored vožnje i izložbe automobila u Zagrebu i Beogradu, učesnici će testirati performanse svojih superautomobila na autodromu Grobnik u blizini Rijeke.

HPLUS Rally je zanimljiv, zabavan i originalan koncept koji osim vožnje automobila promoviše ljepote gradova kroz koje prolazi, a učesnici se upoznaju sa gastronomskim ponudama regije i tako stiču neponovljivo iskustvo. Cilj eventa nije natjecanje u brzini, nego druženje koje ima humanitarni karakter. HPLUS Rally promovira sigurnu vožnju, pridržavajući se ograničenja i zadane rute.

Obzirom da je Hifa Petrol poznata kao izuzetno društveno odgovorna kompanija koja mnogo pomaže ugroženim kategorijama društva, tako će i ovaj događaj imati svoju humanu stranu. Sredstva prikupljena od strane učesnika HPLUS Rallya biće donirana udruženju Pomozi.ba za kupovinu specijalnih invalidskih kolica za djecu.

Sva vozila koja učestvuju u HPLUS Rallyu toče HPLUS Euro 6 premium goriva, goriva vrhunske kvalitete i izvrsnih performansi. HPLUS Euro 6 goriva povećavaju snagu, smanjuju potrošnju, brinu o čistoći motora i omogućavaju njegov optimalan rad, te efikasno uklanjaju štetne naslage na ventilima. HPLUS goriva zadovoljavaju najviše standarde kvalitete jer sadrže aditive svjetski renomiranih proizvođača, a nalaze se u ponudi na svih 47 Hifa Petrol prodajnih mjesta.