Humanitarni koncert: Uz igru i pjesmu za Emraha Suljića

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

KUD “Bukinje” Tuzla organizuje Humanitarni koncert za Emraha Suljkića sa prijateljima.

Emrah je rođen 27.01.2014. godine u Tuzli.

Od samog rođenja boluje od Infatilne cerebralne paralize. Mali Emrah je prvi put operisan 4.06.2018. godine u specijalnoj hiruškoj bolnici “Medikus” u Ćupriji. Ta operacija je koštala 2850 eura, ali uz vrlo požrtvovane roditelje određeni novac te operacije je bio obezbjeđen, kao i određeni iznos za prevoz, smještaj i hranu.

Ovu vrstu operacije izvode Ruski ljekari Dr. Andrej Ivanovic Ceresnjev, Dr. Aleksandar Lakovljević Nazarkin, Dr. Aleksandar Viktorović Eremin, Dr. Grigorij Arzanih Anatoljević.

Operacija koja je obavljena je protekla uredno, te je samo zdravlje dječaka krenulo na bolje.
Mali dječak ne može da hoda, uz pomoć roditelja obavlja određene funkcije. Sam primjer možete vidjeti i na slici. Nevin dječak u kolicima. Njegova želja i volja za hodanjem vidi se u njegovim očima. Pored svih problema mali Emrah ne skida osmijeh sa lica.

Vrhunski doktori su opet svoj dolazak najavili poslije 21. oktobra. Roditelji ovog malo dječaka su se bratili KUD-u “Bukinje” za pomoć jer nisu višu u mogoćnosti da priušte određenje iznose za operaciju, prevoz, smještaj i hranu.

Operacija opet iznosi 2850 eura.

KUD “Bukinje” Tuzla zajedno sa svojim prijateljima iz drugih KUD-ova, poznanicima, mještanima Bukinja, našim Tuzlacima i svima ostalim koji dođu na koncert 21.10.2019. godine u Narodno pozorište u Tuzli, potrudit će se da svi zajedno obezbjede novac za operaciju a i novac za prevoz, smještaj i hranu, jer uz malog Emraha ide i u pratnji njegova majka.

Narodno pozorište Tuzla

Početak koncerta u 19:00h.

Cijena ulaznice će koštati 5KM.

U programu učestvuju:
KUD “Bukinje” Tuzla
KUD “Litva” Banovići
GDOFA Tuzla
KUD “Bratstvo i jedinstvo” Mramor
KUD “14 Maj” Tojšići