Husein ef. Kavazović: Život je satkan od iskušenja, ponašajmo se odgovorno

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

‘Neka Allah probudi ljubav u nama, ljubav među ljudima svih naroda,’‘ istakao je Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ BiH na početku svog obraćanja na današnjoj hutbi. Osim poziva na solidarnost i ljubav reis je govorio i o važnosti vjere u Boga, ali i o teškim vremenima koje su naši prethodnici proživjeli.  ”Oslonac su, naši dobri preci i u teškim vremenima nalazili u vjeri u Boga i slijeđenju puta Poslanika Muhameda,” kazao je Reis Kavazović, time povlačeći paralelu sa iskušenjima u prošlosti i današnjim iskušenjem sa kojima se društvo suočava – korona virusom.

”Korona virus je velika kušnja”

”Umjesto straha, naučimo ljude da pomažu, da poštuju svačije prave, da ne kradu… ne robujmo strahu od bolesti koja nas može zaobići ako se odgovorno postavimo,” poručio je reis Kavazović.

‘Vodimo računa o sebi o svakodnevnoj higijeni i mogućnosti da se na nas proširi. Ako imamo sumnje ne oklijevajmo, možda naša odlučnost bude presudna u spašavanju nas i onih oko nas. Pridržavajmo se uputa…Oslonimo se i na znanje naših ljekara. Samo vjerom možemo pobijediti strah,” zaključio je na današnjoj hutbi Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na džuma namazu iz sarajevske Gazi Husrev-beg džamije.

RTV Slon je emitovala direktan prenos džuma namaza iz sarajevske Gazi Husrev-beg džamije.