17 C
Tuzla
26.03.2023.

Hvala vam za povjerenje: Radio Slon danas slavi 27. rođendan

Na današnji dan prije 27 godina Radio Slon se prvi put oglasio u eter. Bio je to riskantan potez, ali kasnije će se pokazati, pun pogodak, jer je brzo postao gradski servis, medij kojem se vjeruje i medij koji se i danas rado sluša. Na 89 MHz uz prepoznatljive glasove i dobru muziku odrasle su mnoge generacije.

Radio Slon stalni je gost u domovima mnogih Tuzlaka, a uz dobro poznate ritmove na 89 MHz mnogi su i odrasli. Talasi Slon radija slušaju se uz prvu jutranju kafu ili na poslu.

Slušamo radio Slon, već od 2005. naši gosti su i navikli na taj radio i vjerujte to je poznata radio stanica u Tuzli i kod nas je eto toliko godina i mi smo prezadovoljni“, kazao nam je Muamer Durgutović, šef u restoranu.

A program Slon radija često se sluša i na putu do posla..

Volim slušati Radio Slon radi muzike koju puštate, zabavna je i dinamična, a i putnici vole slušati vaš radio, svakako i zbog informacija o događajima koji se dešavaju tog dana“, kazao nam je Ademir Salković, vozač taksija.

Upravo Slon Radio, medij je na kojem prvo saznate sve ono što se dešava u našem gradu, od servisnih informacija o isporuci vode, struje, grijanja, pa do koncerata, pozorišnih predstava i utakmica. Sve to, ne bi bilo moguće bez saradnje sa našim slušateljima.

Naš dan ujutro počinje tako što se mi srodimo sa slušateljima. Pored toga što mi njima pružamo servisne informacije ali druge provjerene i tačne informacije, mi dobivamo i povratne informacije putem novih tehnologija, nisu u opticaju samo telefonske linije, tu su i viber i facebook poruke i tako dobijamo povratne informacije kada su slušatelji dio redakcije. Tu su naravno i hitovi pop rock scene, domaće, strane, ex-yu i sve ono što može izazvati nostalgiju ali učiniti vas da naučite nešto novo iz svijeta muzike“, istakla je Nedžida Sprečaković, urednica programa Radija Slon.

Trudimo se zaista da svi sadržaji budu aktuelni, kako vijesti tako i sva muzika. Naše slušateljke i slušatelje podsjetimo i na starije pjesme, oni nam šalju muzičke želje, tako da se trudimo da ih ispunimo jer na kraju smo mi tu zbog njih“, rekao je Zlatko Muharemagić, šef tehnike na Radiju Slon.

Menadžment RTV Slon smatra da je tajna uspjeha koja skoro tri decenija radio Slon drži na prvom mjestu kod brojnih građana Tuzle i Tuzlanskog kantona, zapravo u ljudima koji kreiraju program.

 

Ključ uspjeha Radija Slon svih ovih godina je osluškivanje potreba slušatelja i slušateljki. Ono što oni žele je dobra muzika i brze i kvalitetne infromacije. Ono što je bitno naglasiti jeste da o programu Radija Slon vodi brigu 25 naših uposlenica i uposlenika, a to garatuje našim slušateljkama i slušateljima da će i dalje imati dobru muziku, te da će i dalje imati brzu, kvalitetnu i istinitu informaciju“, kazao je Damir Đapo, glavni i odgovorni urednik RTV Slon.

Ovakavim programom zadovoljni su i građani Tuzle sa kojima smo razgovarali.

Pa ima emisija koje su aktulene, pratite kulturna događanja, što je meni prioritetno i bitno, ima i muzike koja je ovako prijemčiva“.

Pa sviđa mi se sve, konkretno, ono što emitujete za Tuzlu, Tuzlanski kanton, sve objavljujete“..

Živim u Njemačkoj i tamo slušam radio i gledam televiziju Slon. Radio slušam preko interneta. Trebalo bi nam više takvih televizija i radio stanica“.

Naravno da slušam, najviše mi se sviđa program s muzikom i vaše vijesti“.

Iako se sa dolaskom napredne tehnologije smatralo da će radio kao medij biti potisnut, desilo se upravo suprotno. Radio stanice su dobile priliku da svoj program emituju i putem interneta, što i Radio Slon čini već godinama. Građani Slon radio mogu pratiti, pored radio prijemnika i putem live streama, ali je i u ponudi telekom operatera u okviru Moje TV.

Sadržaji za djecu i mlade, edukativne emisije, informativni program i nezaobilazna Radijska Šećernica u kojoj godinama naši slušatelji pokazuju svoju kreativnost, ono su po čemu se razlikujemo od drugih, a kvalitet Slon radija prepoznale su i druge medijske kuće koje sarađuju sa našim radijem. Da ekipa radi vrhunski posao, potvrđuju brojna priznanja i nagrade koje je Slon radio dobio u prethodnim godinama. Hvala vam na povjerenju svih ovih godina…

 

POSLJEDNJE DODANO