0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

I danas zabranjen prevoz eksplozivnih materija na putevima u BiH

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na većini puteva koji prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Bosne, Save, Lašve i Vrbasa.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, navode iz BIAHMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Povodom Nove godine, do 03.01.2022.god. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

Vezane vijesti

TUZLA