I narednih dana ugodne vremenske prilike

I narednih dana ugodne vremenske prilike

Objavio: -

I danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo sunčano vrijeme, dok su jutarnje temperature zraka bile između šest i 12 stepeni, a dnevne čak do 26 stepeni Celzijusa. Tako će biti i sutra, uz umjerenu oblačnost.

”U prijepodnevnim satima u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je magla i oblačnost. Jutarnja temperatura kretat će se od pet do deset u Bosni do 14 stepeni Celzijusa u Hercegovini. Dnevne temperature kretat će se od 22 do 27 stepeni Celzijusa.. Tokom većeg dijela naredne sedmice ne očekuje se bitnija promjena vremena. Jutra će biti svježija u centralnoj Bosni i planinskim područjima” – rekao je Dženan Zulum, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ovakve vremenske prilike prognoziraju se i u petak. Također, ugodno i sunčano bit će i za dane vikenda, pa će se dnevne temperature između 21 i 26 stepeni Celzijusa zadržati i tada.  No, sljedeći vikend odnosno početak novembra donosi veće promjene vremenskih prilika.

”Prognozira se kiša i pljuskovi, ali i pad dnevnih temperatura zraka. Jutarnja između tri i osam, najviše dnevne od 15 stepeni do 22 Celzijusa,” objašnjava Zulum.

Osim povoljnih vremenskih, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju i povoljne biometeorološke prilike. Sunčano i stabilno vrijeme ugodno će utjecati na većinu ljudi. Ipak, moguće su poteškoće kod hroničnih bolesnika u jutarnjim satima, dok će se u drugom dijelu dana opšta slika poboljšati.