Igrači Tuzla Cityja dobili dan odmora, Nukić duže na liječenju?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon deset dana napornog rada, nogometaši Tuzla Cityja dobili su dan odmora. Poslije jučerašnjeg treninga po velikoj hladnoći, šef stručnog štaba Slobodan Starčević dao je igračima dan odmora, tako da danas neće biti treninga, a rad se nastavlja u ponedjeljak.

I Starčević je iskoristio kratku pauzu za posjet porodici i da se “spakuje“ za drugi dio priprema u Međugorju, gdje ekipa iz Simin Hana odlazi u srijedu.

– Tamo ćemo odigrati dvije kontrolne utakmice. Najprije 26. januara protiv hrvatskog trećeligaša Dubrave, a tri dana poslije sa Željezničarom. Od 1. februara smo u Ulcinju, gdje smo dogovorili utakmice s Mornarom iz Bara i Radnikom iz Bijeljine. Imat ćemo još dva termina za utakmice tako da tražimo adekvatne protivnike – kazao je Starčević.

Pripreme se za sada odvijaju prema planu. Raspoploženje je donekle pokvarila povreda na treningu mladog napadača Ajdina Nukića, igrača koji je u svim Starčevićevim kombinacijama za proljetni dio prvenstva.

Prema informacijama iz kluba, Nukić bi zbog povrede mogao pauzirati mjesec i po.

– Nadam se da će se Nukić brzo oporaviti. U jesenjem dijelu prvenstva bio je pravo osvježenje. Kada obavi detaljne preglede znat ćemo koliko će biti izvan terena – rekao je Starčević.

Izvor: (RTV Slon/Fena)