3.9 C
Tuzla
01.12.2022.

Imamović: Važno mi je da se sačuva zajednički život u Tuzli

Na poziciji prvog čovjeka Tuzle, Jasmin Imamović bio je 22 godine. I po tome je rekorder. Kaže da je ponosan na sve što je urađeno i izgrađeno. Međutim, vrijeme je da mlađima prepusti rad i zalaganje za građane, naglašava.

”Pojavila se ekipa koju sam uspio da podmladim, moji saradnici, ekipa za koju vidim da je vrlo snažna i da može nastaviti ovaj tempo i kontinuitet. S druge strane jednom se povući moram, ali najbolje da se povučem kada još uvijek mogu da doprinesem na novom radnom mjestu”, kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Kao najveći uspjeh u svom radu, od infrastrukturnih projekata izdvaja Panonska jezera. Također je zadovoljan što je Tuzla danas grad bez redukcija vode.

”Možete li zamisliti Tuzlu danas bez slanih jezera. Meni bi bio to horor, kad bi se probudio, nema slanih jezera. Mislim da ona nemaju cijenu, da su neprocjenjiva za kvalitet građana i razvoj turizma. Mi od 2006. godine nemamo redukcije vode. Vrijeme je pokazalo da je to uspješan projekat”, rekao je Jasmin.

Imamović vjeruje da će njegovi saradnici nastaviti ono što su zajednički započeli.

”Ono što mi je posebno važno je da se sačuva zajednički život u Tuzli, kao najveća vrijednost po kojoj smo prepoznatljivi, da se sačuva izgrađeno. Vrijeme je za novu generaciju, da da Tuzli i BiH nove vrijednosti”.

Nastojat će, navodi, uraditi još više za građane i grad i sa pozicije poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH. Fokus će mu biti rad na saobraćajnoj deblokadi ovog dijela BiH.

”Jako važnim smatram da se nastavi južna saobraćajnica, nekad započeta, pare osigurane pa su prebačene na neko drugo mjesto, do Slavinovića. Veoma važnim smatram saobraćajnu deblokadu SI Bosne, mislim na Y krak, to je Brčko i Orašje, Tuzla, Žepče i Zenica, autocesta a ne brza cesta, kao što su neki spominjali”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Nakon preuzimanja mandata Imamovića, Gradsko vijeće Tuzla donijet će odluku o izboru vršioca dužnosti gradonačelnika. Prijedlog Imamovića i SDP-a je Zijad Lugavić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomski razvoj, dugogodišnji prvi saradnik dosadašnjeg gradonačelnika. On bi trebao imati podršku većine vijećnika. Vršilac dužnosti će na toj poziciji biti najduže tri mjeseca. U međuvremenu, u Tuzli će biti održani vanredni izbori.

POSLJEDNJE DODANO