31 C
Tuzla
16.08.2022.

Imenovan novi predsjednik Gradske organizacije Narod i pravda Tuzla

Izvršni odbor Naroda i Pravde Tuzla odlučio je da delegira Amera Mustačevića za predsjednika, članovi IO NIP Tuzla jednoglasno su prihvatili prijedlog.

Izvršni odbor Naroda i Pravde Tuzla predvodi mladi čovjek sa vizijom boljeg i pravednijeg društva, Amer Mustačević. Njegovi zamjenici su univerzitetska profesorica Zahida Ademović i Mirza Malkočević, bachelor- inžinjer sigurnosti i zaštite.

Članovi IO NIP Tuzla na čelu sa novim predsjednikom Amerom Mustačevićem u prvoj radnoj posjeti bili su u Srebrenici. U okviru posjete obišli smo Međunarodni forum solidarnosti Emmaus, udruženje koje svojim radom omogućuje integraciju i socijalizaciju djece. Za osobe treće životne dobi omogućili su Dom za majke, ali niz drugih projekata, navodi se u saopćenju Gradske organizacije Narod i pravda Tuzla.

U toku ove posjete naglašena je važnost pomoći, posjeta, ali i sjećanja na žrtve genocida i svih drugih mjeseci i dana u godini, ne samo u julu. Ovaj kraj i svi ljudi koji žive na ovom području susreću se svakodnevno sa brojnim problemima koji njihove živote čine teškim, poput restrikcija vode, nemogućnosti zaposlenja i školovanja djece, malog broja djece u rubnim područnim školama.

“Željeli smo razgovarati o svim problemima koji muče ljude Srebreničkog kraja, ali i mogućnostima i potencijalima kojih na ovom području itekako ima. Zaključili smo da je vrlo malo političke volje da se privreda i turizam ovog kraja pokrenu.”, zaključio je predsjednik IO NiP Tuzla Amer Mustačević.

Glavni fokus rada je obilazak mjesnih ogranaka na području Grada Tuzla, zajedničkim naporima detektovati postojeće probleme i raditi na unapređenju kvaliteta života, navode iz NIP-a Tuzla.

POSLJEDNJE DODANO