Internacionalni kongres studenata i doktora bio(medicine) krajem oktobra u Tuzli

Internacionalni kongres studenata i doktora bio(medicine) krajem oktobra u Tuzli

Autor: -
1372

Internacionalni kongres studenata i mladih doktora (bio)medicine „MediCon 2015“, održat će se Tuzli u periodu od 30.10.-01.11.2015. godine, uz počasno partnerstvo bosanskohercegovačke farmaceutske kompanije Bosnalijek d.d.

Projekat Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS“, koji će nakon više od dvije decenije na jednom naučnom skupu u Tuzli okupiti studente medicine iz raznih krajeva svijeta, privukao je veliku pažnju među budućim stručnjacima u oblasti medicine.

Do sada je registrovano preko 250 učesnika iz 18 zemalja Evrope, Azije i Afrike, a dio “MediCon-a 2015.” kroz učešće u kongresnim programima bit će i svih šest medicinskih fakulteta u BiH iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Banja Luke i Tuzle.

„MediCon 2015.“ je projekat pokrenut s ciljem da pruži studentima i mladim doktorima priliku da se okušaju u pisanju i prezentaciji naučnih i naučno-istraživačkih radova. Pored sticanja kompetencija i znanja vezanih za oblast njihovog (bio)medicinskog israživanja, studenti i mladi doktori će imati priliku da razmjene kontakte i da sklope prijateljstva sa mnogim prominentnim stručnjacima i kolegama, vezanim za blisku oblast.

Učesniće će imati priliku slušati pet plenarnih predavača, osam punih studentskih sesija, četiri radionice i brojne sadržaje koji će u tri dana biti prezentirani na Medicinskom fakultetu u Tuzli. U sklopu programa će biti promovisan i treći broj časopisa “PULSUS”.

Pokrovitelj kongresa su Vlada Tuzlanskog kantona i Univerzitet u Tuzli, suorganizator Medicinski fakultet u Tuzli, a podršku projektu dali su Ljekarska komora Tuzlanskog kantona, Univerzitetsko- klinički centar Tuzla, Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i drugi.

Više informacija o događaju se može naći na web stranici: http://medicon.us-medicus.ba/, saopćeno je iz Organizacionog odbora.