IPI Akademija upriličila dobrodošlicu za 147 brucoša

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Prva domaća privatna visokoškolska ustanova u Tuzli upriličila je prijem za brucoše. Tako je 147 brucoša prvi put zakoračilo na IPI Akademiju te tako počelo svoje akademsko obrazovanje. Dobrodošlicu studentima poželio je i direktor akademije.

”Želim im čestitati što su odlučili u današnjem vremenu da studiraju. Reći ću im i kakve su realnosti i želim da kažem kako čitava IPI akademija šalje poruku da diploma nije gotov životni put nego je to ulaznica za cjeloživotnu borbu da napreduju u svakom pogledu. Nekih 15% studenata više imamo ove godine koji su upisala kod nas. Tendencija je da se studenti najviše odlučuju za IT. Jasno je da danas tržište rada prepoznaje i iskazuje potrebu za tim ljudima. Što se tiče drugih odsjeka na istom smo nivou kao prošle godine,” rekao je  dr. sc. Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.

A da tržište rada prepoznaje kvalitet i znanje koje posjeduju studenti koji diplomiraju na IPI Akademije pokazuje dosadašnje iskustvo.

 ”Mogu reći da svi koji su završili informacione tehnologije su našli posao neki od njih već grade respektabilne karijere. Drugi studenti koji su završili druge odsjeke većina njih je našla posao. Oni koji nisu pokušavaju kroz biznis ideje da pronađu svoje radno mjesto,” rekao je Bećirović.

Za studiranje na IPI Akademiji odlučio se i Enis Mujić. Kaže, nakon završetka srednje škole za njega nije bilo dileme koju visokoškolsku ustanovu da upiše.

 ”Akademiju sam upisao  jer me zanima grafički dizajn, dizajniranje itd. Očekujem da steknem puno znanja u budućnosti se vidim u projektovanju državnih projekata” – kaže Enis.

Istu odluku donijela je i Rim Džafić, bivša učenica Behram begove medrese.

”Krajnji moj cilj jeste da steknem mnogo znanja i kreativnosti i da usavršim komuniciranje sa drugima, ali i praktičan rad.. Čula sam mnogo toga, a sve pozitivno. Svidjelo mi se. Svi su govorili da ima puno kreativnosti i zbog toga sam prvenstveno upisala,” kaže Rim Džafić.

U konačnici IPI Akademija uz praktičnu nastavu, stručnu praksu i visok nivo znanja obrazuje i pruža podršku mladima u razvoju njihovih ideja, ali ih i adekvatno priprema za tržište rada.  Na Internacionalnoj poslovno-informacionoj akademiji studenti mogu upisati trogodišnje studijske programe iz informacionih tehnologija, tržišnih komunikacija, savremenog poslovanja i  informatičkog menadžmenta, zatim četverogodišnje studijske programe: informatika i računarstvo, računovodstvo i finansije.