Isporučeno 1800 testova UKC-u Tuzla

Blood sample with respiratory coronavirus positive
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite isporučili su još 8.100 testova na korona virus. Raspodjela ovih testova izvršena je u skladu s naredbom koja je donesena na jučerašnjoj 7. hitnoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) po kojoj je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu isporučeno 2.800, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla 1.800, Sveučilišnoj kliničkoj bolnica Mostar 1.500, dok je 2.000 testova isporučeno i Kantonalnoj bolnici Zenica koja je osposobila PSR laboratorij u kojem će se raditi testiranja na Covid-19.

FUCZ je po naređenju FŠCZ do sada isporučila 181.600 testova na korona virus Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu i Kantonalnoj bolnici Zenica.

FUCZ će u skladu sa naredbama FŠCZ nastaviti isporuku testova na korona virus medicinskim ustanovama koje imaju referentne labaratorije u kojima se može vršiti testiranje, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.